09.04.2019 Dan za spremembe Avtor: robin
Tudi letos, je v soboto 6.aprila Jezuitsko združenje za begunce sodelovalo v vse slovenski pobudi »Dan za spremembe«. Pridružili smo se Vincencijevi zvezi, ki skrbi za brezdomce. Najprej smo se dobili v Centru za brezdomce, kjer smo se razdelili delo. P. Robin Schweiger je z mentorico Nušo obiskal različne predele centra Ljubljane, kjer se nahajajo brezdomci. V razgovoru smo se soočili z njihovo nelahko situacijo. Povabili smo jih, da se nam pridružijo na kosilu za brezdomce in prostovoljce. Ko smo se vrnili iz različnih krajev delovanja smo potem še pomagali pri kuhanju kosila, barvanju sten ter izdelovanju voščilnic. Čas je hitro minil in druženje smo zaključili z okusnim kosilom.
 
27.03.2019 Dobrodelni koncert v Ljubljani Avtor: robin
Program "Človek za druge" je v torek 26. marca ob 19.30, organiziral v Antonovem domu na Viču v Ljubljani dobrodelni koncert. Nastopajoči sobili v celoti slepi glasbeniki in ustvarjalci. Nastopali so pianist Zoran Škrinjar, igralka Metka Pavšič, kantavtor iz Melodij morja in sonca Aleksander Novak, mladi iz Centra Iris, Benjamin Škraba in Anja Pustak Lajovic. Dobrodelni koncert je povezovala gospa Sonja Pungertnik. Na koncertu smo zbirali sredstva za izvedbo programa Človek za druge v Ljubljani.
 
25.03.2019 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 24.marca 2019 ob 18.30), ste lahko poslušali intervju s p. Robinom Schweigerjem. Spregovoril je o prehojeni poti Jezuitskega združenja za begunce Slovenije. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
28.02.2019 Dobrodelni koncerti v naši domovini. Avtor: robin
Program »Človek za druge« bo organiziral tri dobrodelne koncerte v naši domovini z naslovom »Bodi svetloba«. Prvi letošnji koncert bo v petek 22. februarja 2019 in sicer v športni dvorani Škofijske gimnazije Vipava. Nastopajoči so: slepi glasbenik Rok Mulec, Meraki, Parabolični kokosi in Skalp. Prostovoljni prispevki namesto vstopnine bodo namenjeni za Mrežo spremljevalcev slepih in slabovidnih oseb. Drugi dobrodelni koncert bo v torek 26. marca ob 19.30 v Antonovem domu na Viču v Ljubljani. Nastopajoči bodo v celoti slepi glasbeniki in ustvarjalci. Nastopali bodo pianist Zoran Škrinjar, igralka Metka Pavšič, kantavtor iz Melodij morja in sonca Aleksander Novak, mladi iz Centra Iris, Benjamin Škraba in Anja Pustak Lajovic. Tretji koncert bo v četrtek 25. aprila ob 20 v kulturnem domu v Mozirju. Lepo vabljeni na dobrodelne koncerte.
 
27.02.2019 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 24.februarja 2019 ob 18.30), ste lahko poslušali intervju s p. Ivanom Brescianijem. Spregovoril je o prehojeni poti Jezuitskega združenja za begunce Slovenije. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
28.01.2019 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 27.januarja 2019 ob 18.30), ste lahko poslušali Izjavo za javnost o trenutni begunski tematiki v svetu. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
10.01.2019 Božični koncert v Centru za tujce Avtor: robin
V sredo, 19. decembra 2018, je bil božični koncert v Centru za tujce, ki so ga organizirali fantje iz Jezuitskega kolegija v Ljubljani. Trije fantje so skupaj z patrom Markom Pavličem zapeli več slovenskih narodnih pesmi in tudi božične pesmi. Ustvarili so zelo lepo in prijetno vzdušje. Po koncertu smo ob čokoladnih dobrotah še poklepetali z tujci. Na koncu smo vsem zaželeli srečno novo leto 2019.
 
21.11.2018 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 18. novembra 2018 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z p. Robinom Schweigerem, direktorjem Jezuitskega združenja za begunce Slovenije. . Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/oddaja/god_2018_11_18_P_Robin_Schweiger_o_oktobrskem_srecanju_v_Bruslju Prijetno poslušanje / branje.
 
02.11.2018 Prva supervizija v akademskem letu 2018/19 Avtor: robin
Lepo vabljeni prostovoljci in prostovoljke programa Človek za druge na prvo supervizijsko srečanje, ki bo v torek 13. novembra ob 18. uri pri sv. Jakobu. Tema bo vztrajnost. Tema bo predstavila gospa Kristina Lepen. Toplo priporočam to srečanje. Robin Schwiger Jezuitsko združenje za begunce
 
24.10.2018 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 21. oktobra 2018 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z p. Stankom Rozmanom o delu z begunci v Zambiji. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 


prejšnja  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana