17.02.2014 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 16.2 2014 ob 18.40), ste lahko poslušali aktualen komentar p. Robina Schweigerjs o begunski tematiki ob začetku leta 2014.

Tokratno radijsko oddajo lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na http://radio.ognjisce.si/sl/151/utrip/12998/

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
30.01.2014 Srečanje z novo regionalno predstavnico UNHCR Avtor: robin

V četrtek, 23. januarja 2014,  je prišla na svoj prvi obisk v Slovenijo nova regionalna predstavnica Visokega komisarjata ZN za begunce (UNHCR) za srednjo Evropo ga. Montserrat Feixas Vihe. Najprej se je srečala z državnim sekretarjem ministrstva za notranje zadeve Boštjanom Šeficem, popoldne pa se je srečala s predstavniki nevladnih organizacij, ki delujejo na področju azila in begunstva. Srečanja se je udeležil tudi Robin Schweiger, ki je odgovoren za Jezuitsko združenje za begunce Slovenije.

 

Iz prve roke je želela slišati kaj in kje vse delamo ter s kakšnimi izzivi se soočamo pri svojem delu. Pogovor je bil lep in dolg, saj je želela slišati čim več, da bi dobila kar najboljšo sliko situacije prosilcev za mednarodno zaščito in beguncev v Sloveniji. Sama pa je predstavila s kakšni tematikami se ona sooča pri svojih obiskih in delu, saj pokriva Bolgarijo, Češko, Madžarsko, Poljsko, Romunijo, Slovaško, Slovenijo in sedaj tudi Hrvaško.

 

Naj še omenimo, da je Montserrat Feixas Vihe vodenje regionalnega predstavništva UNHCR za srednjo Evropo prevzela septembra 2013, zato je bil to njen predstavitveni in hkrati tudi delovni obisk v Sloveniji.

 

 
20.01.2014 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 19. 01. 2014 ob 18.40), ste lahko poslušali pogovor s p. dr. Robinom Schweigerjem ob 100. dnevu begunca in migranta.   

Tokratno radijsko oddajo lahko preberete ali poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
18.01.2014 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin
V petek, 17. januarja 2014, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Evangeljska setev

Komentar si lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
22.12.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 21. 12. 2013 ob 18.30), ste lahko poslušali skupno izjavo evropskih in afriških jezuitov ob krizi na Lampedusi.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

 
09.12.2013 Miklavževanje v Azilnem domu Avtor: robin

V petek, 6. decembra, ob 13.30 je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije  organiziralo miklavževanje za otroke v Azilnem domu. Zahvaljujemo se vsem, ki so organizirali Miklavžev prihod: vodstvu Azilnega doma ter prostovoljkam pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije, ki so 'pomagali' Miklavžu, da je vse lepo potekalo.

 

Naj ob tej priložnosti omenimo, da so otroci zelo lepo sodelovali s svojo spontanostjo in izvirnostjo. Miklavža so otroci razveselili iz različnih držav z lepimi slovenskimi pesmimi. Otroci so bili zelo veseli Miklavževega obiska, saj jim je prinesel darila, ki so jih pripravili dijaki viške gimnazije! 

 

Miklavž je ob koncu srečanja z otroki še obdaril ter obiskal vse zaposlene v Azilnem domu. Naj še omenimo, da je Miklavžev prihod v Azilnem domu snemala tudi Televizija Planet, ki je pripravila prispevek za dnevno informativno  oddajo Danes ob 19. uri. Televizijski prispevek si lahko ogledate tukaj in sicer po 20 minuti.

 
25.11.2013 Sodelovanje na okrogli mizi v Dravljah Avtor: robin

petek, 22. novembra 2013, je potekal prvi draveljski duhovni večer, ki je bil posvečen papežu Frančišku z naslovom: Papež Frančišek - Cerkev za uboge. Duhovni večer je bila zamišljena kot okrogla miza na kateri so sodelovali p. Milan Bizant (provincial), p. Jože Roblek in p. Robin Schweiger. Okroglo mizo je moderiral p. Ivan Bresciani.

Poročilo iz okrogle mize si lahko preberete na spletni strani župnije Dravlje, kjer si boste poleg poročila lahko ogledali tudi video posnetek in slike iz okrogle mize. 

Prijetno branje in gledanje!

 
18.11.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 16. 11. 2013 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z bogoslovcem Markom Pavličem o izkustvu prostovoljstva v afriški državi Malavi.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
11.11.2013 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin

V petek, 8. novembra 2013, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Že(l)ja po Bogu

Komentar si lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
23.10.2013 Intervju za oddajo Globus (TV Slovenija) Avtor: robin

Dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, je sodeloval v torek, 22. oktobra, v zunanji politični oddaji Globus (TV Slovenija), ki je bila posvečena begunski tematiki v Evropi in Sloveniji.

 

Direktor je dal svoj pogled na stanje (sirskih) beguncev v Sloveniji in tudi v  Evropi. Pogovor si lahko ogledate tukaj in sicer po 23 minuti.

 


prejšnja  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana