08.04.2013 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin

V petek, 5. aprila, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Beli veter (r)evolucije iz(pod) Andov

Komentar si ga lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
04.04.2013 Vseslovenska akcija: Dan za spremembe Avtor: robin

Jezuitsko združenje za begunce Slovenije se bo pridružilo vseslovenski akciji: Dan za spremembe.

 

V mesecu aprilu bodo prostovoljci pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije skupaj s prostovoljci v okviru programa Človek za druge uredili vrt pri Bredi, ki je na invalidskem vozičku in stanuje v Celovških dvorih (Ljubljana). Akcijo ureditve vrta bodo izvedli v dveh sobotah.

 

Upam, da jim bo tudi vreme naklonjeno, da bodo lahko uspešno uredili vrt za Bredo v mesecu aprilu.

 
03.04.2013 Zahvala župniji sv. Vida Avtor: robin

Jezuitsko združenje za begunce Slovenije se zahvaljuje vsem veroučencem in veroučenkam župnije sv. Vida, ki so se v letošnji postni akciji odpovedali sladkarijam. Namenili so jih Jezuitskemu združenju za begunce Slovenije, da razveselijo otroke in ostale, ki so nastanjeni v Azilnem domu ter Centru za tujce.

 

Zahvali se pridružujejo tudi vsi, ki so bili in bodo deležni sladkih dobrot.

 
18.03.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 16. 03. 2013 ob 18.30) ste lahko poslušali pogovor s slovenskim provincialom p. Milanom Bizantom.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
21.02.2013 Večer kulture v Centru za tujce Avtor: robin

Tudi letos je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije ob slovenskem dnevu kulture pripravilo kulturni večer v Centru za tujce. Imeli smo ga v torek, 19. februarja zvečer ob 20 uri. Vzdušje je bil zelo medkulturno, saj smo bili prisotni Slovenci, Afganistanci, Rusi, družina iz Kosova in Ukrajine, pa tudi moški iz Tunizije, Bosne in Hercegovine, Kube, Peruja in Nigerije. 

Na začetku je Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pozdravil navzoče v različnih jezikih in jim predstavil pobudo, da bi preživeli večer v medkulturnem vzdušju. Ker smo se spominjali slovenskega pesnika Franceta Prešerna smo najprej prebrali slovensko himno v slovenskem, angleškem, italijanskem ter španskem jeziku  Poslušali smo tudi himno, ki sta nam jo zapeli strokovna sodelavka Maja ter prostovoljka Vesna.

Kulturni program se je nadaljeval ob poslušanju znanih slovenskih in tujih pesmih, ki jih je zapela prostovoljka Vesna ob spremljavi Maje. Nekaj pesmi v različnih jezikih je recitirala tudi prostovoljka Petra. Proti koncu programa smo povabili, če bi tudi tujci zapeli kakšno svojo pesem. Tujec iz Kosova se je opogumil in zapel nekaj pesmi v svojem jeziku. Bil je nagrajen z bučnim aplavzom. Vzdušje se je še bolj sprostilo, ko smo pokazali, kako se zapleše slovenska polka. Zaplesali smo celo tudi Užiško kolo v katerem so nekateri tujci tudi sodelovali.

Kulturni večer smo zaključili v sproščenem vzdušju ob piškotih, soku ter pogovoru s tujci in s strokovnim osebjem prisotnem na večeru.

 

 

 

 
18.02.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 16. 02. 2013 ob 18.30) ste lahko poslušali aktualen komentar o begunski problematiki ob začetku leta 2013 z naslovom "Bodi solidaren". Komentar je napisal p. dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
04.02.2013 Ob smrti mojega očeta Avtor: robin

"Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu razen po meni. Če ste spoznali mene, boste spoznali tudi mojega Očeta. Že zdaj ga poznate in videli ste ga" (Jn 14, 6-7).

Hvala vsem, ki ste mi izrazili na mnogotere načine besede sožalje ob smrti mojega očeta dr. Franca Schweigerja. Spomin in molitev sta mi bili v teh dneh v veliko tolažbo.

Na poseben način se zahvaljujem vsem, ki ste darovali denar namesto sveč in cvetja v korist Jezuitskega združenja za begunce Slovenije.

Hvala Vam iz srca!

Robin Schweiger

 

 
28.01.2013 Predavanje v Črnomlju Avtor: robin

Na povabilo društva Dom, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, predaval v Črnomlju v četrtek, 24. januarja 2013 zvečer, na temo Migracije: problem ali priložnost.

 

V svojem predavanju je poudaril, da so migracije vedno bolj aktualna svetovna tema, ki je tesno povezana tudi z vprašanjem celostnega razvoja vsakega človeka, narodov in držav. Predstavil je tudi trenutno begunsko ter migracijsko situacijo v Republiki Slovenije, kakor tudi v Evropi.

 

Opisal je tudi delo nevladne organizacije (Jezuitsko združenje za begunce Slovenije), ki pomaga vsem, ki so 'na poti', saj ima vsak človek svoje dostojanstvo. Ljudje, ki odhajajo s 'trebuhom za kruhom', so velikokrat zaznamovani s trpljenjem, stisko ter mnogimi pričakovanji. Med njimi so tudi tisti, ki zaprosijo za mednarodno zaščito, saj so zapustili svoj dom, svojo državo zaradi različnih oblik preganjanja. 

 

Nevladna organizacija služi vsem ne glede na vero, raso ali narodno pripadnost. Zagovarja njihove pravice in jim pomaga na različne načine. Nudi psihosocialno pomoč odraslim, pomaga otrokom v šolskih dejavnostih, organizira letovanje za otroke in matere v Portorožu in nudi materialno in druge oblike pomoči.

 

Svoje poslanstvo opravlja v Azilnem domu (Ljubljana), Centru za tujce (Postojna) in tudi drugod, kjer je potreba. Pomagamo tudi tistim, ki so že prejeli status begunca in so nastanjeni v raznih krajih Slovenije.

 

Ob koncu predavanja je dr. Robin Schweiger še odgovarjal na vprašanja občinstva. Srečanje v Črnomlju se je končalo ob sproščenem klepetu in dobrotah, ki so jih prinesli domačini.

 
20.01.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 19. 1. 2013 ob 18.30) je bil gost oddaje p. dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije.

p. Robin Schweiger je spregovoril o poslanici Svetega Očeta ob 99. svetovnemu dnevu migrantov in beguncev.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Prijetno poslušanje/branje !

 
19.01.2013 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin
V petek, 18. januarja, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

D(p)ogovor o prihodnosti Slovenije

Komentar si ga lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 


prejšnja  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana