16.01.2013 Sodelovanje v TV oddaji "Obzorje duha" Avtor: robin

V nedeljo, 13. januarja 2013, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije sodeloval v oddaji "Obzorje duha" ob 99. svetovnem dnevu migrantov in beguncev.

Kdor bi rad ponovno gledal to oddajo, si jo lahko ogleda na spletnih straneh TV Slovenije.

 
20.12.2012 Božični koncert v Centru za tujce Avtor: robin

V sredo, 19. decembra 2012, je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije pripravilo božični koncert za vse tujce, ki so tam nastanjeni. Skupina štirih  družin z otroki je pripravila pester enourni program. Otroci so z različni instrumenti  ustvarili prijetno vzdušje, ko so zaigrali znane slovenske in ostale pesmi z namenom, da bi tujci nekaj lepega doživeli pred božičnimi ter novoletnimi prazniki.

Tujci so bili ganjeni in so lepo sodelovali s ploskanjem. Nekateri so se celo opogumili in zapeli pesmi v svojem jeziku. Tako smo slišali pesmi tujcev iz Libije, Tunizije in celo Pakistana. Daleč o doma so doživeli nekaj domačnosti, ki so jo pogrešali. Družine so prinesle toliko domačega peciva, da ga je bil dovolj prav za vse – ne samo za tujce, ampak tudi za policiste, ki so nas varovali in za drugo strokovno osebje tam prisotno. Enourni program smo zaključili s pesmijo Sveta noč v slovenskem jeziku.  

Ob koncu koncerta je direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije Robin Schweiger, vsem zaželel srečno, zdravo in uspešno leto 2013. Tujci so nas prijetno presenetili, saj so pripravili darila za vse družine, ki so sodelovali pri programu.  

 

 
19.12.2012 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (torek, 18. 12. 2012 ob 18.15) je bil gost oddaje p. Stanko Rozman, jezuitski misijonar v afriški državi Malavi. Spregovoril je o svojem delu in poslanstvu v državi, ki se tudi sooča z begunsko tematiko. Tokrat smo poslušali drugi del pogovora z našim gostom.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče

Prijetno poslušanje !

 
19.12.2012 Prihod božička v Azilnem domu Avtor: JRS

Tudi letos je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije sodelovalo pri izvedbi programa ob prihodu Božička v Azilni dom. Otroci iz Azilnega doma so pripravili pol urni program, kjer so uprizorili igro Dežela snežink. S plesom snežink so pričarali pravo zimsko idilo. Za to plesno točko jih je pripravila strokovna sodelavka Maja iz Jezuitskega združenja za begunce Slovenije

 

Zapeli in zaplesali pa so tudi ostali nastopajoči. Videli smo Panjabi ples, slišali pesem v urdu jeziku in afriško izvedbo svetovno znane pesmi Leonarda Cohena Hallelujah.

 

Otroci so že težko pričakovali Božička, ki so ga na koncu igre vendarle s pomočjo nastopajočih priklicali. Dobri mož je kot vsako leto doslej otroke razveselil z darili.

 
14.12.2012 Okrasitev avle in vitrine Ministrstva za notranje zadeve Avtor: jrs

Tudi letos je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije v sodelovanju z Inštitutom za afriške študije okrasil avlo in vitrino Ministrstva za notranje zadeve.

 

Razstava izdelkov v vitrini je delo sodelavcev obeh nevladnih organizacij, ki so na delavnicah z otroki iz azilnega doma ustvarjali božično-novoletne voščilnice. Skupaj smo prav tako okrasili novoletno jelko z domiselno reciklažo odpadnih materialov v avli Ministrstva za notranje zadeve.

 
10.12.2012 Miklavževanje 2012 v Azilnem domu Avtor: robin

V četrtek, 6. decembra, ob 14. uri je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije  tudi letos organiziralo Miklavževanje za otroke v Azilnem domu. Zahvaljujemo se vsem, ki so organizirali Miklavžev prihod: vodstvu Azilnega doma, strokovni delavki Maji ter prostovoljkam pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije, ki so 'pomagali' Miklavžu, da je vse lepo potekalo.

Naj ob tej priložnosti omenimo, da so otroci lepo sodelovali s svojo spontanostjo in izvirnostjo. Miklavža so mladi razveselili iz različnih držav celo s slovenskimi pesmimi in risbami. Otroci so bili zelo veseli Miklavževega obiska, saj jim prinesel darila!  Miklavž je 'poskrbel' tudi za starejše, saj so bili deležni njegovih dobrot.

Ob koncu je Miklavž obdaril in obiskal tudi vse zaposlene v Azilnem domu. Marsikdo je bil prijetno presenečen nad njegovim obiskom!

 

 
26.11.2012 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin

V petek, 23. novembra, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Plamen ljubezni

Komentar si ga lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
24.11.2012 Udeležba na letnem posvetu Ministrstva za notranje zadeve Avtor: robin

Tudi letos je Projektna enota za evropska sredstva Ministrstva za notranje zadeve pripravila v petek, 23. novembra, letni posvet z naslovom »Solidarnost in upravljanje migracijskih tokov v letu 2012- Dosežki in novosti«. Posvet je bil v Ljubljani in so se ga udeležili vsi tisti, ki prejemajo evropska finančna sredstva za izvajanje določenih projektov v RS.

 

Na posvetu je sodelovalo tudi Jezuitsko združenje za begunce Slovenije, saj izvaja projekt z naslovom »Skupaj z vami v novi deželi« v Azilnem domu. Projekt se izvaja od 27. septembra 2011 in je financiran s strani Evropskega sklada za begunce (ERF) ter Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije. Program vsebuje delo z ranljivi skupinami prosilcev za mednarodno zaščito in sicer organizacijo letovanja za ranljive skupine, nudenje dodatne operativne pomoči mladoletnikom brez spremstva in izvajanje ustvarjalnih delavnic za predšolske in šoloobvezne otroke.

 

Posveta se je udeležila Maja Bračika Piščanc, ki je strokovna sodelavka pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije. V svoji predstavitvi je na kratko predstavila pestro izbiro aktivnosti v Azilnem domu in tudi drugod, kjer se izvaja ta projekt. Obenem je tudi poudarila pozitivni pomen takih projektov, ki jih financirata Evropski sklad za begunce (ERF) ter Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije.

 
21.11.2012 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (torek, 20. 11. 2012 ob 18.15) je bil gost oddaje p. Stanko Rozman, jezuitski misijonar v afriški državi Malavi. Spregovoril je o svojem delu in poslanstvu v državi, ki se tudi sooča z begunsko tematiko.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, naj klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje !

 

 
21.11.2012 Posvet Ministrstva za notranje zadeve Avtor: robin

Projektna enota za evropska sredstva Ministrstva za notranje zadeve vabi na posvet z naslovom:

"SOLIDARNOST IN UPRAVLJANJE MIGRACIJSKIH TOKOV V LETU 2012 - DOSEŽKI IN NOVOSTI",

ki bo potekal v petek, 23. novembra ob 9. uri, na Langusovi 4 v Ljubljani.

Na posvetu bo tudi sodelovalo Jezuitsko združenje za begunce Slovenije, ki bo predstavilo projekt, ki ga izvaja v Azilnem domu z naslovom »Skupaj z vami v novi deželi«. Projekt bo predstavila Maja Bračika Piščanc, ki je strokovna sodelavka te nevladne organizacije.

Lepo vabljeni!

 

 


prejšnja  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana