19.10.2012 Udeležba na posvetu o trgovini z ljudmi Avtor: robin

V sredo, 18. oktobra 2012, sta se direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije in strokovna delavka pri tej nevladni organizaciji udeležila posveta v Azilnem domu o trgovini z ljudmi, ki ga je pripravilo Ministrstvo za notranje zadeve. Posvet sta vodila Tomaž Persolja, UKP GPU in Slavica Pureber, vrhovna državna tožilka.
  

Na začetku je Tomaž Peršolja iz Uprave kriminalistične policije spregovoril o najbolj pogostih oblikah trgovine z ljudmi, s katerimi se srečuje policija v Sloveniji. V svoji predstavitvi je spregovoril o zlorabi prostitucije, ki je eno izmed hujših oblik kršenja človekovih pravic, pa tudi o treh fazah trgovine z ljudmi, ki so faza pridobivanje žrtve, faza prevoza žrtve do mesta v določeni državi, in faza izkoriščanja in nadzora nad žrtvijo trgovine z ljudmi. V svoj predstavitvi je govoril tudi o drugih oblikah trgovine z ljudmi kot so prisilno delo in beračenje – še posebej otrok in invalidnih oseb.
  

Slavica Pureber iz vrhovnega državnega tožilstva nam je spregovorila o svojih dolgoletnih izkušnjah pri delu, ko se sooča z žrtvami trgovine z ljudmi. Ob koncu posveta je kriminalistka Anja Mrkalj Kastelic spregovorila tudi o fiktivnih porokah, ki so zadnje čase v porastu med tujci in državljankami RS. 

 

Posvet o trgovini z ljudmi je bila dobra priložnost, da smo se soočili z različnimi tematiki, ki so povezani z to rak rano današnje družbe, kajti le s skupnimi močmi bomo lahko izkoreninili trgovino z ljudmi.    

 
17.10.2012 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (torek, 16. 10. 2012 ob 18.15) je strokovna delavka pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije Maja Bračika Piščanc spregovorila o letošnjemu letovanju otrok in mater iz azilnega doma v Portorožu.  

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, naj klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje !

 
25.09.2012 Sodelovanje na socialnem tednu 2012 Avtor: robin

Tudi letos, je direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, dr. Robin Schweiger, sodeloval na socialnem tednu pretekli teden z naslovom »Kdo daje, kdo prejema«.

 

Letošnji socialni teden je bil že četrti po vrsti in je kot temo obravnaval medgeneracijsko sodelovanje.  P. Robin se je udeležil dvodnevnega zaključnega seminarja, kjer smo govorili o vključevanju pripadnikov različnih generacij v organizacije in demokratične družbene procese. Na zaključnem seminarju, ki je potekal v Celju, je imel uvodne duhovne misli na temo »Kdo daje, kdo prejema«.

 

Več o socialnem tednu 2012 si lahko ogledati tukaj

 

 
19.09.2012 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (torek, 18. 09. 2012 ob 18.15) je p. Robin Schweiger, predstavil zbornik ob 10. obletnici delovanja Jezuitskega združenja za begunce Slovenije z naslovom "Ljudje na poti".  

Prijetno poslušanje !

 
06.09.2012 Vabilo za nove prostovoljce in prostovoljke v novem akademskem letu 2012-13 Avtor: robin

Tudi v novem akademskem letu 2012/13  Jezuitsko združenje za begunce Slovenije vabi nove prostovoljke in prostovoljce, da se nam pridružijo pri delu z begunci, nezakonitimi tujci in prosilci za mednarodno zaščito. Pri svojem delu imajo prostovoljci neposreden stik z ljudmi.

Z nezakonitimi tujci se srečujemo v Centru za tujce (Postojna), kjer se izvajajo različne družabne aktivnosti kot so igre in delavnice. Delo s prosilci za mednarodno zaščito poteka v Azilnem domu (Ljubljana), kjer poteka vrtec za predšolske otroke, izvajajo se ustvarjalne delavnice za predšolske otroke in šoloobvezne otroke, otrokom se pomaga pri domačih nalogah. Beguncem nudimo podporo pri njihovi integraciji v slovensko družbo.  

Prostovoljno delo poteka od oktobra 2012 do junija 2013, 1x tedensko po 2 uri. Program vsebuje začetno in vmesno izobraževanje, mesečne supervizije, podporo mentorja in soprostovoljcev ter neformalna srečanja in izlete.

Kdor bi se nam rad pridružil, naj pokliče v naš urad strokovno delavko Majo Bračiko Piščanc na telefonsko številko (01) 430 00 58 ali na GSM (031) 636 964. Lahko ji tudi pošljete sporočilo po elektronski pošti na naslov: begunci.info@gmail.com. Vsi lepo vabljeni !

 
03.09.2012 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin
V petek, 31. avgusta, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Rio+20: Izgubljena priložnost

Komentar si ga lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
29.08.2012 Letovanje na slovenski obali Avtor: robin

Tudi letos je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije pod vodstvom strokovne delavke Maje Bračika Piščanc ter Milene Frank s skupino prostovoljcev in prostovoljk organiziralo letovanje od 20. do 25. avgusta za skupino 20 žensk in otrok iz Azilnega doma.

 

Take počitnice so bile že enajste po vrsti, ki jih je organiziralo Jezuitsko združenje za begunce Slovenije v Portorožu.

 

 

 
23.08.2012 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (torek, 21. 08. 2012 ob 18.15) je Matej Cepin (Socialna akademija) predstavil četrti socialni teden v RS, ki se bo odvijal prihodnji mesec. 

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, naj klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje !

 
01.08.2012 Predstavitev delovanja Jezuitskega združenja za begunce za člane Skupnosti krščanskega življenja Avtor: robin

V petek, 27. julija, je direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, dr. Robin Schweiger, predstavil delo in poslanstvo te nevladne organizacije za člane Skupnosti krščanskega življenja, ki so prišli iz različnih evropskih držav v Slovenijo. 

 

Člani Skupnosti krščanskega življenja – ki se navdihujejo ob ignacijanski duhovnosti, so pozorno prisluhnili nagovoru, kateremu je sledil pogovor o situaciji prosilcev za mednarodno zaščito in tujcev v raznih evropskih državah, kakor tudi o socialnem apostolatu v Evropi. 

 
18.07.2012 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (torek, 17.07. 2012 ob 18.15) je s. Andreja Čakš predstavila problematiko trgovine z ljudmi.

Prijetno poslušanje!

 


prejšnja  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana