19.12.2012 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (torek, 18. 12. 2012 ob 18.15) je bil gost oddaje p. Stanko Rozman, jezuitski misijonar v afriški državi Malavi. Spregovoril je o svojem delu in poslanstvu v državi, ki se tudi sooča z begunsko tematiko. Tokrat smo poslušali drugi del pogovora z našim gostom.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče

Prijetno poslušanje !

 
19.12.2012 Prihod božička v Azilnem domu Avtor: JRS

Tudi letos je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije sodelovalo pri izvedbi programa ob prihodu Božička v Azilni dom. Otroci iz Azilnega doma so pripravili pol urni program, kjer so uprizorili igro Dežela snežink. S plesom snežink so pričarali pravo zimsko idilo. Za to plesno točko jih je pripravila strokovna sodelavka Maja iz Jezuitskega združenja za begunce Slovenije

 

Zapeli in zaplesali pa so tudi ostali nastopajoči. Videli smo Panjabi ples, slišali pesem v urdu jeziku in afriško izvedbo svetovno znane pesmi Leonarda Cohena Hallelujah.

 

Otroci so že težko pričakovali Božička, ki so ga na koncu igre vendarle s pomočjo nastopajočih priklicali. Dobri mož je kot vsako leto doslej otroke razveselil z darili.

 
14.12.2012 Okrasitev avle in vitrine Ministrstva za notranje zadeve Avtor: jrs

Tudi letos je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije v sodelovanju z Inštitutom za afriške študije okrasil avlo in vitrino Ministrstva za notranje zadeve.

 

Razstava izdelkov v vitrini je delo sodelavcev obeh nevladnih organizacij, ki so na delavnicah z otroki iz azilnega doma ustvarjali božično-novoletne voščilnice. Skupaj smo prav tako okrasili novoletno jelko z domiselno reciklažo odpadnih materialov v avli Ministrstva za notranje zadeve.

 
10.12.2012 Miklavževanje 2012 v Azilnem domu Avtor: robin

V četrtek, 6. decembra, ob 14. uri je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije  tudi letos organiziralo Miklavževanje za otroke v Azilnem domu. Zahvaljujemo se vsem, ki so organizirali Miklavžev prihod: vodstvu Azilnega doma, strokovni delavki Maji ter prostovoljkam pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije, ki so 'pomagali' Miklavžu, da je vse lepo potekalo.

Naj ob tej priložnosti omenimo, da so otroci lepo sodelovali s svojo spontanostjo in izvirnostjo. Miklavža so mladi razveselili iz različnih držav celo s slovenskimi pesmimi in risbami. Otroci so bili zelo veseli Miklavževega obiska, saj jim prinesel darila!  Miklavž je 'poskrbel' tudi za starejše, saj so bili deležni njegovih dobrot.

Ob koncu je Miklavž obdaril in obiskal tudi vse zaposlene v Azilnem domu. Marsikdo je bil prijetno presenečen nad njegovim obiskom!

 

 
26.11.2012 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin

V petek, 23. novembra, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Plamen ljubezni

Komentar si ga lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
24.11.2012 Udeležba na letnem posvetu Ministrstva za notranje zadeve Avtor: robin

Tudi letos je Projektna enota za evropska sredstva Ministrstva za notranje zadeve pripravila v petek, 23. novembra, letni posvet z naslovom »Solidarnost in upravljanje migracijskih tokov v letu 2012- Dosežki in novosti«. Posvet je bil v Ljubljani in so se ga udeležili vsi tisti, ki prejemajo evropska finančna sredstva za izvajanje določenih projektov v RS.

 

Na posvetu je sodelovalo tudi Jezuitsko združenje za begunce Slovenije, saj izvaja projekt z naslovom »Skupaj z vami v novi deželi« v Azilnem domu. Projekt se izvaja od 27. septembra 2011 in je financiran s strani Evropskega sklada za begunce (ERF) ter Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije. Program vsebuje delo z ranljivi skupinami prosilcev za mednarodno zaščito in sicer organizacijo letovanja za ranljive skupine, nudenje dodatne operativne pomoči mladoletnikom brez spremstva in izvajanje ustvarjalnih delavnic za predšolske in šoloobvezne otroke.

 

Posveta se je udeležila Maja Bračika Piščanc, ki je strokovna sodelavka pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije. V svoji predstavitvi je na kratko predstavila pestro izbiro aktivnosti v Azilnem domu in tudi drugod, kjer se izvaja ta projekt. Obenem je tudi poudarila pozitivni pomen takih projektov, ki jih financirata Evropski sklad za begunce (ERF) ter Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije.

 
21.11.2012 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (torek, 20. 11. 2012 ob 18.15) je bil gost oddaje p. Stanko Rozman, jezuitski misijonar v afriški državi Malavi. Spregovoril je o svojem delu in poslanstvu v državi, ki se tudi sooča z begunsko tematiko.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, naj klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje !

 

 
21.11.2012 Posvet Ministrstva za notranje zadeve Avtor: robin

Projektna enota za evropska sredstva Ministrstva za notranje zadeve vabi na posvet z naslovom:

"SOLIDARNOST IN UPRAVLJANJE MIGRACIJSKIH TOKOV V LETU 2012 - DOSEŽKI IN NOVOSTI",

ki bo potekal v petek, 23. novembra ob 9. uri, na Langusovi 4 v Ljubljani.

Na posvetu bo tudi sodelovalo Jezuitsko združenje za begunce Slovenije, ki bo predstavilo projekt, ki ga izvaja v Azilnem domu z naslovom »Skupaj z vami v novi deželi«. Projekt bo predstavila Maja Bračika Piščanc, ki je strokovna sodelavka te nevladne organizacije.

Lepo vabljeni!

 

 
19.10.2012 Udeležba na posvetu o trgovini z ljudmi Avtor: robin

V sredo, 18. oktobra 2012, sta se direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije in strokovna delavka pri tej nevladni organizaciji udeležila posveta v Azilnem domu o trgovini z ljudmi, ki ga je pripravilo Ministrstvo za notranje zadeve. Posvet sta vodila Tomaž Persolja, UKP GPU in Slavica Pureber, vrhovna državna tožilka.
  

Na začetku je Tomaž Peršolja iz Uprave kriminalistične policije spregovoril o najbolj pogostih oblikah trgovine z ljudmi, s katerimi se srečuje policija v Sloveniji. V svoji predstavitvi je spregovoril o zlorabi prostitucije, ki je eno izmed hujših oblik kršenja človekovih pravic, pa tudi o treh fazah trgovine z ljudmi, ki so faza pridobivanje žrtve, faza prevoza žrtve do mesta v določeni državi, in faza izkoriščanja in nadzora nad žrtvijo trgovine z ljudmi. V svoj predstavitvi je govoril tudi o drugih oblikah trgovine z ljudmi kot so prisilno delo in beračenje – še posebej otrok in invalidnih oseb.
  

Slavica Pureber iz vrhovnega državnega tožilstva nam je spregovorila o svojih dolgoletnih izkušnjah pri delu, ko se sooča z žrtvami trgovine z ljudmi. Ob koncu posveta je kriminalistka Anja Mrkalj Kastelic spregovorila tudi o fiktivnih porokah, ki so zadnje čase v porastu med tujci in državljankami RS. 

 

Posvet o trgovini z ljudmi je bila dobra priložnost, da smo se soočili z različnimi tematiki, ki so povezani z to rak rano današnje družbe, kajti le s skupnimi močmi bomo lahko izkoreninili trgovino z ljudmi.    

 
17.10.2012 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (torek, 16. 10. 2012 ob 18.15) je strokovna delavka pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije Maja Bračika Piščanc spregovorila o letošnjemu letovanju otrok in mater iz azilnega doma v Portorožu.  

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, naj klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje !

 


prejšnja  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana