22.04.2016 Socialni praktikum 2016 Avtor: robin

V sredo, 20. aprila, je p. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije v sklopu t.i. »socialnega praktikuma« obiskal Škofijsko klasično gimnazijo v Ljubljani. Imel je dvourno srečanje z dijaki, ki so nameravali opraviti prostovoljno delo v Azilnem domu.

 

Že peto leto zapored Škofijska gimnazija Šentvid organizira možnost, da dijaki drugega letnika, obiščejo različne ustanove v katerih se srečajo z različnimi osebami, ki jih v njihovem vsakdanjem življenju bolj poredko srečajo. Letos so dijaki lahko obiskali več ustanov, med njimi tudi Azilni dom v Ljubljani.

 

Enajst fantov in deklet je pozorno prisluhnilo predstavitvi tematike migracij in begunstva, s katero se sooča Republika Slovenija in tudi informacijam s kakšnimi osebami se bodo srečali v Azilnem domu. Predstavitvi – ob besedi in sliki – je sledil tudi pester pogovor o ljudeh na poti, ki so velikokrat ambasadorji krivic in težkih situacij v svetu.

 

 
18.04.2016 200. oddaja Gradimo oprto družbo Avtor:

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo", ki je bila tokrat v živo na Radio Ognjišče (nedelja, 20.03. 2016 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z p. Robinom Schweigerjem direkorjem Jezuitskega združenja za begunce, ki je tudi odgovarjal na vprašanja poslušalcev.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi 

 http://radio.ognjisce.si/sl/177/utrip/20459/

 Prijetno poslušanje / branje !

 
15.04.2016 Srečanje z br. Andražem Avtor: robin

V četrtek 14. aprila sta se srečala v Ljubljani direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije Robin Schweiger ter taizejski brat Andraž. Namen srečanja je bil predvsem spoznati trenutno begunsko situacijo v Sloveniji. Robin Schweiger mu je obširno poročal, kaj vse je RS storila ob prehodu beguncev in migrantov skozi Slovenijo. br. Andraž pa je predstavil svoje izkušnje sobivanja z muslimani v raznih koncih sveta.

Srečanje je potekalo v bratskem vzdušju in tudi v obojestransko korist, saj sta si izmenjala izkušnje dela z begunci.

 
04.04.2016 Dan za spremembe Avtor: robin

Tudi letos se je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije udeležilo t.i. Dneva za spremembe v sklopu programa Človek za druge. Letos smo obiskali tri osebe in jim počistili hišo in vrt.

Vreme je bilo lepo za delo. Družba pa tudi. V samo nekaj urah smo pomagali trem osebam in jim olepšali prostor. Vsi so, smo bili zadovoljni, da smo lahko pomagali in polepšali dan.

 

 

 

 

 
24.03.2016 Velikonočno voščilo Avtor: robin

Dragi prijatelji, dobrotniki ter sodelavci JRS! 

 

V teh svetih dneh še na poseben način vstopamo v skrivnost življenja našega Odrešenika Jezusa Kristusa.

 

Spominjamo se, da nas Jezusovo trpljenje in smrt globje uvedeta v skrivnost smisla našega trpljenja in življenja. V luči vstajenja našega Gospoda prejme naše življenje novo, večno resničnost, saj je smrt premagana. Vstali bomo tudi mi!

 

Želim vam globoko doživete velikonočne praznike. Naj vstali Kristus obilno blagoslovi Vas, vaše družine ter vse brate in sestre na poti ... !

 
23.03.2016 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 20.03. 2016 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor s patrom Ivanom Brescianijem provincialom slovenskih jezuitov. Spregovoril je o 14-letni poti Jezuitskega združenja za begunce Slovenije.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi 

 http://radio.ognjisce.si/sl/176/utrip/20170/

Prijetno poslušanje / branje !

 
21.03.2016 14. obletnica Jezuitskega združenja za begunce Slovenije Avtor: robin

Na praznik sv. Jožefa, 19. marca 2002, je bil v Ljubljani odprt urad Jezuitskega združenja za begunce v Sloveniji.  

Ko gledamo  prehojeno pot, bi se ob tej priložnosti radi zahvalili vsem dobrotnikom, podjetjem ter državnim in mednarodnim institucijam, ki ste nas v teh letih podpirali duhovno, materialno ter finančno. S sredstvi, ki smo jih prejeli smo lahko pomagali mnogim beguncem, prosilcem za mednarodno zaščito in nedokumentiranim tujcem v Sloveniji.

Hvala Vam za zaupanje in še naprej računamo na vašo vsestransko pomoč!

 
23.02.2016 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 21.02 2016 ob 18.30), ste lahko poslušali izjavo za javnost Evropskega združenja za begunce ob določenih dogodkih v Evropi. Izvedeli pa ste tudi zanimive novice iz domovine in tujine.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi

 http://radio.ognjisce.si/sl/175/utrip/19848/ 

Prijetno poslušanje / branje !

 
19.01.2016 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 17.01 2016 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor s patrom Robinom Schweigerjem, ki nam je spregovoril o papeževi okrožnici za mednarodni dan beguncev in migrantov. 

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi  

http://radio.ognjisce.si/sl/174/utrip/19506/

Prijetno poslušanje / branje !

 
19.12.2015 Posvet v Azilnem domu Avtor: robin

V petek, 18. decembra 2015, je bil ob dnevu človekovih pravic in ob dnevu migracij posvet v Azilnem domu. Različne nevladne organizacije, ki delajo na begunskem področju so sodelovale na tem posvetu. Med njimi je bilo tudi Jezuitsko združenje za begunce Slovenije.

 

Dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, je v svojem nagovoru predstavil svoje delo v Azilnem domu ter v Centru za tujce. Spodbudil je, da bi kar najlažje rešili begunski val beguncev in migrantov, ki počasi pojenja.

 

Posvet je bila dobra priložnost, da poenotimo naše delo v službi prosilcem za mednarodno zaščito v Azilnem domu ter prebežnikom v Centru za tujce.   

 

 


prejšnja  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana