Arrupejeva nagrada

Kaj je Arrupejeva nagrada?

Arrupejeva nagrada je projekt JRS Evrope na temo beguncev, ki se je izvajal v šolah po vsej Evropi. V Sloveniji sta sodelovali dve šole: OŠ Bršljin Novo mesto in OŠ Center Novo mesto.

Cilj JRS Evropa je razširjati vesti in bolje ter pravičneje obveščati javnost o položaju, v katerem so prosilci za azil in begunci v Evropi, zato je projekt namenjen mlajšemu prebivalstvu, ki je ponavadi bolj odprto za spremembe mišljenja in sprejemanje novih pogledov. Z Arrupejevo nagrado želi JRS prispevati k razširjanju informacij o beguncih in prosilcih za azil med učenci jezuitskih šol v Evropi.

Arrupejeva nagrada
vsebuje mednarodno gradivo o begunskih vprašanjih, ki naj bi ga poučevali v šolah po Evropi, prav tako pa vključuje dejavnosti, ki naj bi pripomogle k razvoju in poglabljanju gradiva, ki bo prilagojeno učnemu programu in starosti učencev. Na podlagi pridobljenega znanja naj bi učenci naredili projekt, s katerim bi sodelovali na nagradnem natečaju. Najboljši projekti bodo izbrani najprej na državni, nato pa na evropski ravni. Svečana podelitev nagrad bo v Bruslju.

V skladu s prvotnim ciljem tega projekta sta nagradi dve potovanji v begunska centra v Makedoniji in Sloveniji.

 


 

Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana