24.02.2020 Zadnja radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 23. februar 2020 ob 18.30), ste lahko poslušali pismo mednarodnega direktorja Jezuitskega združenja za begunce p. Toma Smolicha za prijatelje in sodelavce JRS-ja ob začetku noveega leta. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
24.12.2019 Članek v časopisu Delo Avtor: robin
V ponedeljek 23. decembra je novinarka časopisa Delo Nataša Čepar, predstavila tujce v Centru za tujce.V članku je omenila tudi delo Jezuitskega zdurženja za begunce v tem Centru. V omenjenem članku je tudi direktor Jezuitskega združenja za begunce p. Robin Schweiger dal izjavo o tem Centru.
 
23.12.2019 Koncert v Centru za tujce Avtor: robin
V petek 20. decembra smo imeli v Centru za tujce božično-novoletni koncert, ki ga je organiziralo Jezuitsko združenje za begunce. Pevec Marko Pavlič je zapel več slovenskih narodnih pesmi kakor tudi nekaj božičnih pesmi. Ustvarilo se je posebno vzdušje, tako da so se tudi tujci opogumili in zapeli nekaj svojih pesmi. Eden Afganistanec je celo predstavil ples, ki ga plešejo v tej državi. Ob koncu koncerta je direktor Jezuitskega združenja za begunce p. Robin Schweiger zaželel vsem srečno novo leto 2020.
 
23.12.2019 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 23. december 2019 ob 18.30), ste lahko poslušali intervju z Jano Lampe iz slovenske Karitas. Spregovorila je o projektih, ki jih izvajajo v Afriki. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
17.12.2019 Božični prazniki Avtor: robin
Jezuitsko združenje za begunce Slovenije vošči vsem vesel in blagoslovljen Božič. Naj bo poln milosti, notranjega veselja in tolažbe. Obenem voščimo tudi srečno, zdravo ter uspešno novo leto 2020. Hvala vsem, ki ste nas spremljali in pomagali na mnogotere načine v tem letu!
 
10.12.2019 Miklavževanje v Azilnem domu Avtor: robin
V petek 6. decembra ob 14.30 je obiskal Azilni dom Miklavž, ki ga je organiziralo Jezuitsko združenje za begunce Slovenije. Miklavž je prinesel darila, otroci pa so Miklavža razveselili s pesmimi v različnih jezikih tudi v slovenskem jeziku. Miklavž je bil zadovoljen z vzdušjem, ki so ga pripravili otroci. Vsak se je lahko tudi slikal z Miklavžem. Miklavž je ob koncu srečanja obljubil, da jih bo spet obiskal prihodnje leto.
 
09.12.2019 Radijska oddaja Avtor: robin
V oddaji v mesecu novembru je direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije p. Robin Schweiger predstavil mednarodno srečanje o socialnem apostolatu v Rimu. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
02.12.2019 Sodelovanje na Nikodemovem večeru Avtor: robin
Direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije p. dr. Robin Schweiger je v ponedeljek, 18. novembra 2019, sodeloval na Nikodemovem večeru v Mariboru. Tema okrogle mize so bile migracije po svetu. P. Robin Schweiger je predstavil delo Jezuitskega združenja za begunce po različnih celinah. Spregovoril je tudi o položaju preganjanjih kristjanih po svetu in odgovarjal na številna vprašanja iz publike.
 
23.09.2019 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 22. september 2019 ob 18.30), ste lahko poslušali intervju z direktorjem JRS p.Robinom Schweigerjem. Spregovoril je o poslanici papeža Frančiška za 105. dan begunca in migranta v Cerkvi. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
02.09.2019 Prostovolno delo v letu 2019/20 Avtor: robin
Tudi v novem akademskem letu 2019/20 Jezuitsko združenje za begunce Slovenije vabi nove prostovoljke in prostovoljce, da se nam pridružijo pri delu z begunci, tujci in prosilci za mednarodno zaščito. Pri svojem delu imajo prostovoljci neposreden stik z ljudmi. S tujci se srečujemo v Centru za tujce (Postojna), kjer se izvajajo različne družabne aktivnosti kot so igre in delavnice. Delo s prosilci za mednarodno zaščito poteka v Azilnem domu (Ljubljana), kjer poteka vrtec za predšolske otroke, šoloobveznim otrokom se pomaga pri domačih nalogah. Beguncem nudimo podporo pri njihovi integraciji v slovensko družbo. Prostovoljno delo poteka od oktobra 2019 do junija 2020, 1x tedensko po 2 uri. Program vsebuje začetno in vmesno izobraževanje, mesečne supervizije, podporo mentorja in so-prostovoljcev ter neformalna srečanja. Kdor bi se nam rad pridružil, naj pokliče v naš urad Robin-a Schweiger-ja na telefonsko številko GSM (031) 636 964 ali po elektronski pošti:begunci.info@gmail.com". Lepo vabljeni!
 


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana