(1)  Raziskovalni projekt (DEVAS) o RANLJIVOSTI LJUDI v Centrih za tujce

* V sredo 9. junija 2010 je bila v prostorih Evropskega parlamenta predstavitev raziskovalnega projekta (DEVAS projekt) o ranljivosti prosilk in prosilcev za mednarodno zaščito ter prebežnikov v Centrih za tujce v 23 državah Evropske Unije. Raziskavo v RS, ki je bila opravljena leta 2009, je vodil leta dr. Robin Schweiger direktor Jezuitske službe za begunce v Sloveniji, ki se je udeležil tudi predstavitve.

 

Publikacija medanordnega projekta je dostopna na spletni strani Jezuitske službe za begunce v Evropi  pod rubriko PUBLICATIONS & PAPERS.

 

Možno je prebrati celotno poročilo "Becoming vulnerable in Detention", ali pa samo "Executive Summary".

 

 (2) RAZISKOVALNI PROJEKT O CENTRIH ZA TUJCE V EVROPI

Jezuitska služba za begunce je sodelovala pri evropkem projektu o Centrih za tujce, ki se je izvajal leta 2007 v desetih novih članicah EU. Raziskavo v naši državi je vodil dr. Robin Schweiger iz Jezuitske službe za begunce v Sloveniji.

Celotna raziskava ('Administrative Detention of Asylum Seekers and Illegally Staying   Third Country Nationals in the 10 New Member States of the European Union') je dosegljiva tudi na spletni strani Jezuitske službe za begunce v Evropi.

Lahko si pa preberete le povzetek evropske raziskave.

Prijetno branje !

Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana